Kosten besparen met een dierenverzekering

Als je hond, kat of konijn ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt, wil je natuurlijk dat deze de best mogelijke zorg krijgt. Om niet onaangenaam verrast worden door een hoge dierenartsrekening, kun je een dierenverzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor medische kosten voor op het moment dat jouw maatje je het hardst nodig heeft. Hiermee kun je duizenden euro’s besparen.

Belang van een dierenverzekering

Als je beestje ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Zeker als er een operatie aan te pas moet komen of als je hond of kat enkele dagen bij de dierenarts moet blijven. Rekeningen van boven de 700 euro komen geregeld voor. Als je zo’n bedrag op dat moment niet zo maar kunt missen, kun je wel eens voor een lastig dilemma komen te staan. Om dit te voorkomen zijn er dierenverzekeringen. Hiermee kun je je verzekeren voor de medische kosten van jouw huisdier. Zo bespaar je jezelf een hoop zorgen en kun je al je aandacht richten op jouw maatje.

Dierenverzekering vergelijken

Het is verstandig om voordat je een dierenverzekering afsluit eerst even alle opties te overwegen. Niet elke verzekering vergoedt alle behandelingen bij ziekte. Zo kan het bijvoorbeeld  De dierenverzekering vergelijken is daarom verstandig. 

Verschillende dekkingen

Als je een verzekering voor je huisdier wil afsluiten, verdiep je dan in de soorten dekkingen. Met een basisverzekering zijn de veelvoorkomende klachten van een huisdier gedekt zoals een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s en vaccinaties. Wil je meer dan alleen een basisverzekering dan kun je ook een aanvullende polis afsluiten die bijvoorbeeld ook castratie of zelfs de crematie van je diertje dekt.

De kosten voor een verzekering voor je huisdier lopen sterk uiteen, afhankelijk van onder anderen het soort dier (hond, kat, konijn, etc.), het ras en de leeftijd. Een punt om rekening mee te houden is het eigen risico. Sommige verzekeraars werken met een bepaald bedrag als eigen risico (bijvoorbeeld de eerste 250 euro), terwijl je bij andere verzekeraars een bepaald percentage van de kosten zelf moet betalen (bijvoorbeeld 15%). Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie zal zijn. Ook zullen de meeste verzekeringen een maximale vergoeding hebben, welke meestal tussen de 3000 euro en 5000 euro zal liggen. Dit maximale bedrag zal je niet zo snel bereiken, maar wil je echt geen risico lopen, kies dan voor een verzekering met een hoge maximale vergoeding. De premie zal dan maandelijks wel ietsje hoger liggen, maar dit bespaar je weer op het moment dat je huisdier toch ernstig ziek blijkt te zijn.