Een hond kopen, wat heb je allemaal nodig?

Je hebt de knoop doorgehakt en kiest er eindelijk voor om een hond te kopen, wat leuk! Een hond is hartstikke leuk, maar je hebt wel een aantal spullen nodig voordat je hond op een fijne manier bij jou kan wonen. Lees in deze blog wat je allemaal moet kopen voordat je een hond in huis kunt nemen. Alle producten die ik in deze blog zal benoemen zijn heel eenvoudig te vinden in een dierenspeciaalzaak of online te bestellen.

Hondenmand

Veel mensen vergeten een hondenmand te kopen. Ze denken de hond zoekt zijn eigen plekje wel, maar een hond heeft ook behoefte aan zijn eigen zachte plek in het huis. Als je meerdere honden koopt heb je dus ook meerdere hondenmanden nodig. Zorg ervoor dat je een hondenmand koopt die bij je hond past. Dan bedoel ik voornamelijk dat je de juiste grootte van de hondenmand moet bepalen. Als de hondenmand te groot is ligt de hond niet lekker in de mand en zal hij het niet zo warm hebben als dat hij zou willen. Als de mand te klein is zal de hond er niet in passen.

Halsband

Als je je hond uitlaat zal je een halsband moeten kopen waar je hem aan vast kunt lijnen. Zorg ervoor dat je een goede halsband koopt, want een slechte halsband zal niet lekker zitten voor je hond en kan zijn nek irriteren. Je kunt het beste een verstelbare halsband kopen, zodat de halsband ook goed blijft zitten als de hond wat groter wordt.

Riem

Je zult ook een riem moeten kopen die je aan de halsband moet vastmaken. Hiervoor heb je eigenlijk twee keuzes, je kunt een riem kopen met één lengte of een speciale riem die heel lang kan worden en waar je op een knopje moet drukken om hem vast te zetten. Dit soort riemen worden ook wel flexi koorden genoemd. Ik raad dan ook sterk aan om een flexi koord te kopen. Bij reguliere riemen zie je namelijk vaak veel slijtage omdat als je hond naast je loopt de riem over de grond schuurt. Ook kan je de hond op grotere afstand hebben met een flexi koord.

Speeltjes

Als je een hond koopt zal je ook met de hond moeten spelen. Je kunt verschillende speeltjes kopen, denk hierbij aan speciale hondenfrisbees tot aan speeltjes die geluid maken als je hond erin bijt. Kijk vooral naar wat je hond leuk vindt en koop dat soort speeltjes.