Dé trend: hypoallergene hondenvoer

Allergieën komen niet alleen voor bij mensen, maar ook bij honden. Een allergie is een extreme reactie van het immuunsysteem op bepaalde lichaamsvreemde stoffen. De symptomen van allergie uiten zich vooral op de huid, maar ook aan de ogen, oren, poten en in de maag en darmen. Roodheid en vooral jeuk zijn veelvoorkomende symptomen bij honden. De meest voorkomende allergie bij honden is een voedselallergie. Je kunt je trouwe viervoeter dan niet zomaar elke soort hondenvoer geven die er in de winkel te vinden is. Ons advies? Geef je hond hypoallergeen hondenvoer. Dit is speciaal geschikt voor honden die een allergie hebben. Lees in deze blog alles wat je moet weten over hypoallergeen hondenvoer.

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Om te beginnen is het van belang te weten wat hypoallergeen betekent. 

— Hypoallergeen betekent dat iets minder allergenen bevat en een verminderde kans geeft op een allergisch reactie. —

Bij hypoallergeen hondenvoer zitten minder verschillende ingrediënten. Dit verkleint de kans dat er iets in zit waar je hond niet tegen kan. Over het algemeen zijn de voedselallergieën voor honden redelijk goed te omzeilen. De hond is vaak allergisch voor een bepaalde soort eiwit, of voor het vlees van een specifiek dier.

Wat zijn de voordelen van hypoallergeen hondenvoer?

Het kiezen voor hypoallergene hondenvoeding heeft veel voordelen voor honden met een voedselallergie- of intolerantie. Hypoallergene voeding zijn samengesteld met zo min mogelijk allergenen waardoor het de kans op een allergische reactie verkleint. Daarnaast heeft hypoallergene voeding de volgende voordelen:

  • Geschikt als eliminatiedieet: met een eliminatiedieet sluit je uit of een hond wel of niet allergisch reageert op bepaalde eiwitbronnen in de voeding.
  • Minder kans op allergieën: het gebruik van dit voer is voor veel honden de perfecte oplossing tegen een voedselallergie- of intolerantie. 
  • Ideaal bij huidproblemen: antioxidanten worden toegevoegd en zorgen voor een ontstekingsremmende werking. Het dieet kan daardoor bijdragen aan de behandeling van huidproblemen.

Moet mijn hond overstappen op hypoallergeen voer?

Of het voor jouw hond slim is om over te stappen op hypoallergeen hondenvoer is iets dat je zelf moet  beslissen. Jij kent je hond immers het beste en weet ook hoe hij of zij reageert op voedsel. 

Twijfel je of jouw hond een allergie heeft? Raadpleeg dan altijd je dierenarts. Die kan specifiek op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten en je gericht advies geven.