Inleiding: Wat is een goede, kwaliteitsvolle voeding voor huisdieren?

Voedsel voor huisdieren is een product dat velen van ons als vanzelfsprekend beschouwen. We zetten de kom van onze hond of kat gewoon op de grond en kijken hoe ze eten terwijl we tv kijken. De meeste eigenaren van gezelschapsdieren zijn zich er echter niet van bewust hoeveel werk er komt kijken bij het maken van het voer voor hun huisdier. Om kwaliteitsvoer voor huisdieren te produceren, is het belangrijk dat de fabrikant hoogwaardige ingrediënten gebruikt, zoals granen.

Kwaliteitsvoer voor huisdieren is het soort voer dat alle voedingsstoffen en vitamines bevat die onze huisdieren nodig hebben om gezond te zijn. Een goede voeding verbetert de levensduur van een hond of kat, vermindert het risico op bepaalde ziekten en verhoogt de kwaliteit van leven.

Waar moet je op letten bij hondenvoer?

Als je op zoek bent naar hondenvoer, moet je rekening houden met de leeftijd, het ras, het gewicht en het activiteitenniveau van de hond. Bij het kiezen van het juiste type voer voor je huisdier, zijn er bepaalde dingen die je eerst moet controleren.

Als je wilt dat je hond geniet van voedsel met minimale ingrediënten en een gezonde smaak, zoek dan naar voedsel met echt vlees of vol vlees proteïne als eerste ingrediënt.

Als je hond al volwassen is of in zijn gouden jaren zit, kies dan producten die minder calorieën per portie bevatten dan andere. Naarmate ze ouder worden, hebben ze misschien minder energie nodig, maar hebben ze nog steeds voldoende voedingsstoffen nodig om hun gezondheid en kwaliteit van leven te ondersteunen.

Waar moet je op letten bij kattenvoer?

Er zijn veel merken kattenvoer die je op de markt kunt vinden. Je moet op zoek gaan naar een merk dat eetbaar en betaalbaar is en geen ingrediënten bevat die de gezondheid van uw kat kunnen schaden.

In dit gedeelte wordt beschreven waar u op moet letten bij kattenvoer. Het bevat ook een paar merken kattenvoer waarvan gebruikers vonden dat ze hun geld en ingrediënten waard waren. Ingrediënten die u koste wat kost moet vermijden zijn

kunstmatige zoetstoffen, geraffineerd meel, fructose-glucosestroop en een aantal andere ingrediënten worden vermeld bij sommige voedingsmiddelen in de supermarkt. Deze ingrediënten zijn echter niet alleen ongezond, ze kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Aan de andere kant zijn sommige natuurlijke ingrediënten ook gezonder, zoals verse groenten & fruit en volkoren granen.

Hoe u het beste supplement voor uw hond of kat kiest

Daarnaast heb je tegenwoordig nog de keuze uit verschillende supplementen. Veel eigenaren van gezelschapsdieren bevinden zich vaak in een dilemma – welk supplement moet ik kiezen? Moet ik een voedsel kiezen dat rijk is aan eiwitten, weinig koolhydraten of vezels? Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste supplement voor uw gezelschapsdier. Goede supplementen zijn bijvoorbeeld de supplementen van Vetplus. Uiteraard blijft een goede voeding de basis, en gelden supplementen voornamelijk als aanvulling.